Tilfredsstillelsen i å nå sine mål

Det er en helt egen tilfredsstillelse i det å nå sine mål. Når en har gjort et grundig stykke arbeid med å definere målene, laget en plan med delmål og milepæler, og til slutt gjennomfører. Nå nylig hadde jeg gleden av å være med, da ei god venninne nådde ett av sine store mål for 2016. Fantastisk opplevelse! Og ikke minst enormt inspirerende i arbeidet med mine egne mål.skjermbilde-2016-10-08-kl-00-39-08

Det å sette konkrete mål var noe jeg begynte med i fjor. Hva er viktig for meg i det kommende året? Hvorfor er det viktig? Hva skal til for å oppnå det? Det var omtrent sånn det startet for min del. Og så skulle det visst ikke være så forbasket enkelt i starten. Jeg kranglet en del med meg sjøl til å begynne med. Er målene bra nok? Er målene konkrete nok? Er målene viktige nok til at jeg vil gjøre den innsatsen som trengs for å nå dem? Slike spørsmål kvernet rundt i hodet mitt. I denne prosessen hadde jeg lykkeligvis god bistand fra coachen min. Den dagen jeg skulle vise frem målene mine til henne, hadde jeg imidlertid snakket ned målene mine så brutalt inne i hodet mitt, at jeg nærmest ikke trodde på dem sjøl lenger. Godt utgangspunkt der, altså.

Coachen fikk meg heldigvis på plass igjen, og ganske snart hadde jeg en utmerket plan for 2016. For meg ble det viktig å sette opp flere delmål tilhørende hvert hovedmål, og ikke minst flere små og store handlinger som tar meg i retning av målet. Gjennom året har jeg fulgt opp planen, og evaluert underveis. Dette gir meg muligheten til å justere kursen, om det trengs. Og tro meg, det har vært behov for det ved noen anledninger. Er det et nederlag? Nei, det vil jeg ikke si. Jeg vil snarere kalle det nyttig lærdom, som jeg hadde gått glipp av om jeg ikke hadde jobbet på denne måten med målene mine.

Som jeg allerede har nevnt; jeg gjorde ikke denne jobben alene. Ofte er det mye kunnskap om seg selv å hente, om man ber andre om hjelp. Sjøl finner jeg stadig ny kunnskap om meg sjøl i nært samarbeid med en DNCF Sertifisert Coach. Om du ønsker å komme i gang med målprosessen på egen hånd, kan jeg på det varmeste anbefale online-kurset til Engasjert Byrå, som tar deg gjennom arbeid med både verdier og mål. Det er gratis, og du finner det her:

Gratis onlinekurs – Engasjert Byrå

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s