Hva tar du med deg?

De dagene vi er inne i nå liker jeg å kalle ”på toppen av året”. Hvilket år det gjelder kommer helt an på sammenhengen. Når jeg står på toppen av 2016 ser jeg tilbake på året som gikk, og vender jeg blikket fremover står jeg på toppen av 2017.

Det er ganske stilig å stå slik på toppen. Det gir en storslagen utsikt over alle opplevelsene og erfaringene fra året vi er i ferd med å legge bak oss, og all lærdommen som fulgte av det. Og så gir det et godt overblikk over det som kommer. Jeg tenker på det som å stå i nuet på min egen tidslinje, der fortida er formet av de valgene jeg tok og ikke tok, mens fremtida ligger ny og ubrukt. Skjønt, helt innholdsløs er fremtidslinja dog ikke, for den inneholder allerede noen milepæler i tråd med målene jeg har satt meg for det kommende året. Jeg kan se dem helt klart og tydelig der fremme. På toppen av året er altså et godt sted å være når man vil glede seg over i takknemlighet, og glede seg til i forventning.

Gjennom året som gikk har jeg samlet på gode minner. Om den boka jeg leste som jeg håpet aldri skulle ta slutt, og derfor prøvde å spare litt på, men som jeg likevel ikke klarte å legge fra meg. Minnene fra den turen som var så fin at den skulle vart for evig. Og alle de små artige episodene fra hverdagstralten. På vei inn i et nytt år sørger jeg for å ta med meg det jeg har bruk for. Det kan være alt fra opplevelsen av den fine påskeutflukten vi hadde til Røros, via godfølelsen fra late soldager i sommerferien, til den boka som sto på leselista, men som jeg aldri rakk å lese. De bøkene er det forresten mange av. De får bli med videre.

Alle de fine turene i skog og mark tar jeg også med meg inn i det nye året, og lar dem inspirere til nye naturopplevelser. Slik som turen der bildet er tatt, langs (og helt tydelig i) Humla en varm junidag. Ett av årets blanke strå, som Hans Børli skriver om.
img_6474
Hva tar du med deg fra 2016?

Minnene
Ta det med deg!
Det minste av grønt
som har hendt deg
kan redde livet ditt en dag
i vinterlandet.

Et strå bare
et eneste blankt lite strå
fra sommeren i fjor
frosset fast i fonna,
kan hindre skredets
tusen drepende tonn i
å styrte utfor.

– Hans Børli

2 kommentarer om “Hva tar du med deg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s