Øvelse gjør mester! Også når det gjelder å feile.

fullsizeoutput_2259
8.mars deltok jeg på Technoport i Trondheim. Technoport er en konferanse som har som mål å stimulere til innovasjon gjennom å organisere events for entreprenører, investorer, ledere i offentlig og privat sektor, studenter, forskere og drømmere. Med en slik inndeling bekjenner jeg meg nok mest til den siste kategorien i denne sammenhengen, selv om jeg til daglig både er leder for en fin liten gruppe mennesker, og samtidig student på coachstudiet hos MetaResource.

En av innlederne på Technoport i år, Simone Giertz, er blitt kjent som the queen of shitty robots. Hun har en egen YouTube-kanal som du kan finne her: Simone’s robots.  Jeg vil særlig anbefale videoen I made a lipstick robot!  Grunnen til at jeg trekker frem Simone, i tillegg til de underholdende videosnuttene hun lager av mer eller mindre vellykkede roboter, er foilen hun dro opp underveis i sitt foredrag. Den hadde teksten ”Being bad at things is a skill that requires practice”. Denne egenskapen har gitt Simone 450 000 følgere på YouTube, men jeg mener sitatet er viktig for flere enn Simone.

Mange av oss går rundt og er redde for å gjøre feil. Gjøre ting som fremstår med et resultat som er mindre enn vellykket. Jeg er selv en av dem fra tid til annen, men jeg tror jeg blir stadig bedre på å gjøre feil. En av grunnene til det finner jeg i planneren min, eller kalenderen om du vil. Jeg har en slik gammeldags i bokform. Når jeg slår opp i den blir jeg stadig påminnet om at jeg vil ta sjansen på å gjøre feil, fordi det er en effektiv metode for å skaffe verdifull kunnskap om hva jeg vil gjøre annerledes. Det er rett og slett nedfelt som en av mine leveregler. Er det ikke smart? Jeg er overbevist om det.

Helt enkelt er det mye som blir gøyere om en ikke tar seg selv så høytidelig, men viktigst av alt er gjerne all den lærdommen en kan ta av å feile en gang i blant. Og i de fleste tilfeller er det faktisk helt ufarlig. Jeg er sikker på at om du tenker på noen av de gangene du gjorde feil, ja om du i det hele tatt klarer å huske noen, så var feilen av svært liten betydning. Den lærdommen du tok av det var i kanskje mye mer vesentlig?
Tenk på det du 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s