Skaff deg en hejagjeng!

IMG_9599I dette innlegget vil jeg skrive om det å ha sin egen hejagjeng. En helt uvurderlig støtte i stort og smått! Egentlig er det ikke noe stort hokuspokus heller, men det gjelder å bli bevisst på det. 

Når jeg skal fortelle om min egen, så må jeg starte med kvinnene i mitt liv. De er både mange og sterke. De utfyller både hverandre og meg, på ulike måter. En av dem gir meg betingelsesløs kjærlighet, til tross for at jeg kan by på både hodeløshet og reinhekla egoisme fra tid til annen. Jeg beundrer henne for akkurat det. En annen kan være dønn ærlig, og bruke store bokstaver når jeg trenger å skjerpe meg. Det har sin helt spesielle verdi. En tredje får meg alltid til å føle meg så velkommen. Det er hun jeg alltid slapper av hos, og som jeg kan sove på sofaen til, mens hun gjør sine ting. Det er trygt. En fjerde går den ekstra milen for meg, uten at det er forventet. Det er hun som alltid hører det som ikke blir sagt, og som hjelper meg å sette ting i sammenheng. Hun får meg til å føle meg sett. Det er hun jeg vil skrive om i dag, eller rettere sagt den rollen hun fyller. Jeg har nemlig skaffet meg min egen hejagjeng. En suksesspartner, ja jeg kaller henne nettopp det. Suksesspartner. Har du skaffet deg en sånn? Det er noe jeg vil anbefale på det varmeste.

Som du kanskje har lest tidligere, så har jeg begynt å sette meg mål for ting jeg har lyst til å oppnå det kommende året. Disse bryter jeg ned i månedsmål og noen ganger ukesmål. Av og til kreves det også at jeg bestemmer meg for hva jeg vil ha gjennomført på bestemte dager. Selv om jeg forunderlig nok ofte opplever at alle de små stegene jeg bevisst eller ubevisst har tatt til syvende og sist fører meg til målet, så er ikke måloppnåelse noe som kommer av seg sjøl. I all hovedsak er det jeg som bestemmer hvor bra måloppnåelsen skal bli, det kommer rett og slett an på hvilken innsats jeg legger ned. Likevel har jeg erfart at det aldri er feil å ha sin egen lille hejagjeng. En suksesspartner.

Min suksesspartner stiller de viktige spørsmålene, som gjerne handler om hva jeg trenger å gjøre for å nå målet mitt, hva jeg må forsake for å nå målet mitt, og hvor viktig det er å nå målet i en større sammenheng. Og ikke de minst spørsmålene som tvinger meg til å svare på hva det er som gjør at jeg ikke legger ned den innsatsen som trengs. Ofte fører disse spørsmålene til at jeg justerer kursen min, endrer på prioriteringene og blir mer bevisst på hva jeg selv trenger å gjøre for å komme i mål. En gang endte disse spørsmålene også med at jeg forkastet et av målene, fordi det ikke var viktig for meg. Det var ganske enkelt ikke mitt mål. Det kan være et like riktig utfall som noe annet.

Det vesentlige med en hejagjeng eller suksesspartner er å høste støtte for de valgene jeg tar, og å ha noen å sparre med når jeg sjøl føler at jeg er på gyngende grunn. For meg betyr det å ha en slik suksesspartner at jeg blir mer bevisst på hva jeg velger for meg sjøl, hva som ligger til grunn for valgene og ikke minst en bedre evne til å skille mellom hva som er viktig og mindre viktig. Det er grunn god nok for meg, til å skaffe seg en hejagjeng.

Hvem kan bli din hejagjeng?

2 kommentarer om “Skaff deg en hejagjeng!

  1. Flott innlegg, Elin. Spesielt viktig når en driver med politikk, en må tåle å stå i motvind, men hvis ikke motvinden skal blåse deg over ende må en ha en heiagjeng.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s