Hva gjør du når du vil koble fra?

En gang i året arrangeres Manifestasjon i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Årets tema var Digitalisering og konkurransekraft, og med på scenen var roboten Pepper. Jeg skal ikke bruke mye tid på roboter, men det var naturlig nok et emne som ble berørt under Manifestasjon. Heldigvis kunne en av foredragsholderne berolige skeptikerne med at roboter slett ikke kommer til å ta over verden. De trenger nemlig strøm, og blir det for ille kan vi rett og slett kutte strømmen. Koble fra. Unplug.

Så enkelt kan en altså håndtere en brysom robot. Kan det være like enkelt å håndtere seg sjøl når det trengs? Det innimellom litt brysomme selvet? Jeg tror ikke det, men jeg tror det finnes verktøy som kan få jobben gjort. Det er bare ikke like quick fix som det å kutte strømtilførselen på Pepper.

img_3058-e1507833794305.jpg

Jeg opplever sjøl at behovet for å koble fra viser seg på flere slags måter. Noen dager har jeg for eksempel lav toleranse for mas, eller det som på en annen dag ville vært å betrakte som vennlige forespørsler. Dagsformen er altså en nøkkelfaktor. På slike dager spør jeg meg sjøl: Hva trenger jeg nå? Svaret er ikke alltid det samme, men ofte er det frisk luft. Noen ganger er svaret at jeg trenger å glemme tid og sted. Da leser jeg en god bok eller steller med planneren min. Nå har jeg nettopp skaffet meg planner for 2018, flunkende ny. Her er det godt med rom for å drømme seg bort blant washitape og klistremerker fremover!

Andre dager virrer jeg rundt med hodet fullt av uløste oppgaver, og oppdager på slutten av dagen at ingen av oppgavene egentlig ble løst. Ikke i dag heller. Når dette skjer vet jeg at det er på tide å skrive en liste. Jeg er over middels glad i lister. På hvilken måte kan det å skrive en liste være å koble fra, lurer du kanskje på? Når jeg skriver lister så tømmer jeg samtidig topplokket. Det blir rett og slett plass der oppe til å tenke. Dessuten sitter jeg igjen med en liste som forteller meg akkurat hva jeg har av oppgaver, sånn at jeg kan bruke min energi på å løse dem. Etter at jeg har fått meg litt frisk luft 🙂

Også er det de dagene der jeg er så full av fine inntrykk at jeg ikke klarer å ta inn noen av dem skikkelig, fordi det er blitt en eneste stor og deilig grøt. Heldigvis er jeg blitt flinkere til å oppdage når jeg holder på slik som i det siste eksempelet. Da tar jeg meg en liten time out, noterer litt fra dagen eller uka, og sørger for å ta med meg noe bra ut av det. Faktisk hender det at jeg drømmer meg bort også. Det er bonus. Sånn sparer jeg ikke bare på gode opplevelser, men også på fine påminnelser om god lærdom eller nyttige erfaringer. Jeg synes det er genialt.

Hva gjør du når du vil koble fra?

 

PS! Du kan lese mer om Pepper ved å trykke her.

2 kommentarer om “Hva gjør du når du vil koble fra?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s